Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν αμερικανικές επενδύσεις στην Κριμαία




Δεκέμβριος 20, 2014.

Η αμερικανική κυβέρνηση εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι απαγορεύονται από εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων να επενδύουν στην Κριμαία (κυρίως τουριστικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία) με την αιτιολογία ότι συμβάλλουν στην αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας.


Η απόφαση των ΗΠΑ, ακολούθησε την απαγόρευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για επενδύσεις στην Κριμαία καθώς και απαγόρευση των πλοίων ευρωπαϊκών χωρών να προσεγγίζουν σε λιμένες της Κριμαίας.

Επίσης, εκδόθηκε οδηγία για παύση στη συνεργασία με την εταιρία ‘Marshall Capital Partners’, που ανήκει σε ρωσικό επενδυτικό όμιλο υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίν Μαλόφεεφ, ο οποίος σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών βοηθά οικονομικά τους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας.

Κυρώσεις επεβλήθησαν και στη διεθνιστική οργάνωση  «Λύκοι της Νύχτας», μέλη της οποίας εντάχθηκαν στις δυνάμεις της Κριμαίας για την προσάρτησή της στη Ρωσία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr