Η Βουλγαρία θα εκπαιδεύει και θα θεραπεύει Ουκρανούς στρατιώτες




Δεκέμβριος 7, 2014.

Βάρνα.

Η Βουλγαρία θα ενταχθεί στο μελλοντικό ταμείο βοήθειας του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία, αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Νικολάι Νέντσεφ,  επισκεπτόμενος τα ναυπηγεία της Βάρνας.


Σύμφωνα με τον Βούλγαρο υπουργό,  «αυτό σημαίνει ότι η Βουλγαρία θα προσφέρει πρόγραμμα φυσικής αποκατάστασης στο στρατιωτικό προσωπικό των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, που συμμετέχουν  στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην Ουκρανία», όπως αναφέρει το δημοσίευμα το οποίο προσθέτει ότι  η Βουλγαρία θα παράσχει κι άλλες δραστηριότητες για την υποστήριξη των τραυματισθέντων Ουκρανών στρατιωτών.

Παράλληλα, η Βουλγαρία θα παράσχει εκπαίδευση σε στρατιωτικές μονάδες διαφόρων τομέων του ουκρανικού στρατού, είπε ο  Νέντσεφ.

Ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα, ότι η Ρωσία δεν θα περιορίσει το πρόγραμμά της για την επισκευή πολεμικών πλοίων στα ναυπηγεία της Βάρνας.

«Το ζήτημα είναι οικονομικό και όχι πολιτικό», είπε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος υπουργός και πρόσθεσε «δεν βλέπω λόγους για τους οποίους το Κρεμλίνο θα μπορούσε να αρνηθεί».

Εξήγησε, ακόμη, ότι η σύμβαση για την επισκευή των ρωσικών πολεμικών πλοίων στα ναυπηγεία της Βάρνας,  υπεγράφη ως μέσο πληρωμής των χρεών της Βουλγαρίας προς την ΕΣΣΔ, για συνολικό ποσό 100 εκατ. δολαρίων.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr