ΗΠΑ: Συνελήφθη κατάσκοπος υπέρ της Αιγύπτου





Δεκέμβριος 6, 2014.

 Πολιτικός μηχανικός του αμερικανικού στόλου συνελήφθη στην προσπάθειά του να παραδώσει  το σχεδιασμό ενός νέου  πυρηνικού αεροπλανοφόρου σε πράκτορα του FBI, ο οποίος παρουσιάστηκε ως πράκτορας της Αιγύπτου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.


Στον 35χρονο  Μουσταφά Αχμέντ Αουάντ, που εργαζότανε στο τμήμα πυρηνικής τεχνολογίας και σχεδιασμού, στο ναυπηγείο του Πολεμικού Ναυτικού στο Norfolk της Βιρτζίνια, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για προσπάθεια ‘εξαγωγής’ στρατιωτικών μυστικών και μυστικών τεχνικών γνώσεων.

Τα σχέδια αφορούσαν  το σχεδιασμό του τύπου Ford,  πυρηνικού αεροπλανοφόρου Uss Gerald R

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο αραβικής καταγωγής πολιτικός μηχανικός φάνηκε πρόθυμος να συνεργασθεί και μετανοιωμένος, αφού δήλωσε ότι «δεν ήταν πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει τη εμπιστευτική θέση του  στο Ναυτικό των ΗΠΑ για να λάβει τη στρατιωτική τεχνολογία για χρήση από την αιγυπτιακή κυβέρνηση, και ότι σε αυτήν δεν συμπεριλαμβάνονταν τα σχέδια του Uss Gerald R».

Στην περίπτωση καταδίκης του, ο κατάσκοπος αντιμετωπίζει τη μέγιστη ποινή της 20ετούς φυλάκισης. Η ακροαματική διαδικασία θα γίνει  την Τετάρτη, σύμφωνα με τα αμερικανικά Media.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr