Νταβούτογλου: Το Ισραήλ έχει πολιτική «προσβολής των Μουσουλμάνων»






Στην κομματική συγκέντρωση στο Ικόνιο ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε το Ισραήλ για ‘αντι-μουσουλμανική’ δράση



Δεκέμβριος 29, 2014.

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, προέβη σε μία δήλωση σχετικά με τη θέση της Τουρκίας στις παλαιστινιακές- ισραηλινές σχέσεις, όπως γράφει το εβραϊκό «Αρούτζ Σέβα».


Η πολιτική της Τουρκίας, δεσμεύεται,πλήρως, με τα συμφέροντα των Παλαιστινίων Αράβων στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το Ισραήλ.

Ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι το Ισραήλ, επιδιώκει μια πολιτική «παραβίασης της ισλαμικής κοινωνίας».

Μια τέτοια δήλωση από τον Νταβούτογλου, έγινε κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του ηγέτη της Χαμάς, Χαλέντ Μασάλ, στην κομματική συνάντηση του AKP στο Ικόνιο της Τουρκίας, ο οποίος επαίνεσε τον Τούρκο πρωθυπουργό και τον Τούρκο πρόεδρο για την υποστήριξή τους στην ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη.

«Η Τουρκία δεν θα υπαναχωρήσει γιατί μιλάμε για το ιερό τζαμί Αλ Ακτσά στο Όρος του Ναού», δήλωσε ο Νταβούτογλου.

Όσον αφορά τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Τούρκος πολιτικός καταδίκασε το Ισραήλ κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης το καλοκαίρι στη Λωρίδα της Γάζας καθώς και τις συγκρούσεις μεταξύ των Παλαιστινίων και των ισραηλινών δυνάμεων στο Όρος του Ναού.

Ο Ερντογάν αποκάλεσε τους Ισραηλινούς «βαρβάρους» και σύγκρινε τις ενέργειες της χώρας με τη συμπεριφορά του Χίτλερ, σημειώνει το εβραϊκό δημοσίευμα.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr