Η Βουλγαρία θα αγοράσει δύο εκπαιδευτικά αεροσκάφη




Δεκέμβριος 29, 2014.

 Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας, Νικολάι Νέντσεφ, σε ομιλία  του στη βουλγαρική πόλη Πλέβεν, δήλωσε ότι το επόμενο έτος έχει προγραμματισθεί να αγοράσει το υπουργείο δύο αεροσκάφη για την εκπαίδευση των Βούλγαρων πιλότων.


Σε γενικές γραμμές, όπως σημειώνει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «η Βουλγαρία σήμερα», η χώρα προτίθεται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις  που υπέχουν από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα αυτά τα οποία ισχύουν για αποστολές του ΝΑΤΟ στο εξωτερικό.

Ο Νέντσεφ είπε, ακόμη, ότι το 2015, ο βουλγαρικός στρατός θα πραγματοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που θα απαιτηθούν για να γίνει αξιόμαχος.

Οι μεταρρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός της χώρας για το 2015, δεν είναι σύμφωνος με τις ανάγκες της χρηματοδότησης του στρατού, αφού απαιτείται το ποσό του 2% του ΑΕΠ.

Πάντως, σύμφωνα με τον υπουργό, ο στόχος όλων των δράσεων είναι να έρθει το συντομότερο δυνατόν ο στρατός στα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

«Όλες οι προσπάθειές μας πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση αυτή», είπε ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr