Τζιχαντιστές βαρέθηκαν στο ‘Ισλαμικό κράτος’ – ζητούν να επιστρέψουν




Δεκέμβριος 2, 2014.

Φανατικοί μουσουλμάνοι που εντάχθηκαν με ζήλο  στο ‘ισλαμικό κράτος’ διαμαρτύρονται, τώρα, για τις συνθήκες διαβίωσής τους, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Μάλιστα, συνεχίζει το δημοσίευμα, ένας από τους τζιχαντιστές διαμαρτύρεται γιατί δεν λειτουργεί πια το ipod  του. «Θέλω να επιστρέψω στην πατρίδα μου», είπε βαρεμένος από την ταλαιπωρία που υπόκειται.

Τα μηνύματα αυτά μετέφεραν στις οικογένειες τους, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα επικαλούμενο τόσο την αγγλική Daily Mail όσο και την γαλλική  Le Figaro που φιλοξενούν τα συναισθήματα των τζιχαντιστών, όπως τα έχουν στείλει στους οικείους τους.

Οι ξένοι τζιχαντιστές διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσής τους, αφού, ήδη, το κρύο έχει κάνει την παρουσία του και τα βράδια δεν υποφέρεται. Σημειώνουν, ακόμη, για τις συνθήκες υγιεινής, τις «τουαλέτες» που πρέπει να κάνουν την ανάγκη τους στο ύπαιθρο,  την έλλειψη νερού και τα πιάτα τους είναι πάντα άπλυτα.

Ο 23χρονος  Arib Macit είχε ενταχθεί το Μάιο με τρεις φίλους του, την περασμένη Παρασκευή επέστρεψε στο σπίτι του και αντί να πει πως ‘αγωνίστηκε’ αναφέρθηκε για ταπεινά καθήκοντα που του έβαλαν να κάνει.

Η γαλλική Le Figaro αναφέρεται σε μαρτυρίες τζιχαντιστών που επέστρεψαν  και σημειώνει το  σκληρό πρόγραμμά  που ακολουθούσαν.

Το δημοσίευμα, συν τοις άλλοις, σημειώνει ότι μετά από ασκήσεις και προσευχή όλη την ημέρα στις 22:00 κλείνουν όλα τα φώτα και δεν επιτρέπεται κανείς να κυκλοφορήσει.
Τελευταία έχει κοπεί και κάθε επικοινωνία με τα κινητά και νοιώθουν αποκομμένοι, τελείως, από τον έξω κόσμο...

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr