Τουρκία: Συνήλθε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας




Δεκέμβριος 30, 2014.

Η τελευταία για το 2014, συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (MGK) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.


Η συνάντηση έγινε υπό την προεδρία του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συμμετείχαν σε αυτήν οι επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, συζητήθηκαν  θέματα τα οποία  αποτελούν ενδεχομένως απειλές για την ασφάλεια της Τουρκίας, η κατάσταση που επικρατεί με το ‘Ισλαμικό Κράτος’,  η εξέλιξη του προγράμματος  στην κατάρτιση και τον εξοπλισμό των ανταρτών του ‘ελεύθερου συριακού στρατού’, η συνεργασία της χώρας με τις ΗΠΑ στον τομέα αυτόν καθώς και η βοήθεια που παρέχεται από την Τουρκία, στη διέλευση από τη χώρα, των δυνάμεων πεσμεργκά.

 Στα κορυφαία ζητήματα ήταν η πρόθεση για το 2015, της Αρμενικής Διασποράς, να τιμήσει την 100η  επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων και τις προσπάθειες που γίνονται  από την τουρκική διπλωματία να υποβαθμίσουν το γεγονός αυτό.

Επίσης, συζητήθηκε η κουρδική διαδικασία συμφιλίωσης καθώς και ο μελλοντικός σχεδιασμός σε αυτήν.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr