Πρώην πρόεδρος Αλβανίας: Υψηλόβαθμοι πολιτικοί – συνεργάτες ξένων μυστικών υπηρεσιών





Δεκέμβριος 9, 2014.

Σε συνέντευξή του στην αλβανική τηλεόραση ‘Channel One’ ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι, αποκάλυψε ότι  τη μεγαλύτερη βλάβη στη χώρα την έχουν κάνει πολιτικοί στη χώρα κατά το παρελθόν, αλλά και τώρα που βρίσκονται σε έδρες λήψης αποφάσεων, οι οποίοι είναι συνεργάτες ξένων μυστικών υπηρεσιών, όπως είπε χαρακτηριστικά.


Ο Μπαμίρ Τόπι, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Αλβανίας από το 2007 έως το 2012 κλήθηκε στο αλβανικό κανάλι να μιλήσει για τις παρεμβάσεις των ξένων μυστικών υπηρεσιών κατά την κομμουνιστική δικτατορία, αλλά και τη σημερινή εποχή.

Ο Τόπι δεν έδωσε ονόματα στη δημοσιότητα, αλλά τόνισε ότι ορισμένοι πολιτικοί που είναι συνεργάτες ξένων μυστικών υπηρεσιών εξακολουθούν να βρίσκονται στην πολιτική διαδικασία της χώρας.

«Πολλές διαδικασίες  που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, παρατάθηκαν και παρεμποδίστηκαν από πολιτικούς που ήταν συνεργάτες ξένων μυστικών υπηρεσιών», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας.

Ο ίδιος τόνισε ότι όχι μόνο δεν έχουν ανοίξει τα αρχεία της Κρατικής Ασφάλειας κατά την περίοδο της δικτατορίας, αλλά αποκρύβεται σήμερα, η δραστηριότητα πολιτικών που προκάλεσαν ζημιά στη χώρα.

Σχολιάζοντας την κυβέρνηση του νυν πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, ο Μπαμίρ Τόπι, δήλωσε ότι  «τουλάχιστον, από ότι δείχνει, δεν έχει όραμα. Δεν έχει βελτιωθεί η οικονομία», στη συνέχεια κατέκρινε και το έργο του πρώην πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα, για τον οποίο είπε ότι εξαπάτησε τον λαό, όπως σημεώνει η αλβανική 'Tema'.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr