Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη ο βομβιστής του «Ντολμά Μπαχτσέ»




Ιανουάριος 1, 2015.

Ένοπλος άνδρας συνελήφθη, σήμερα, στο Παλάτι «Ντολμά Μπαχτσέ», στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο χρησιμοποιείται, συνήθως, από τον Πρωθυπουργό της χώρας.


Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν αναφέρουν την ταυτότητα του δράστη.

Ο άνδρας ήταν οπλισμένος με ένα πολυβόλο και ένα πιστόλι. Ο ένοπλος άρχισε να πυροβολεί, στη συνέχεια έριξε μια χειροβομβίδα, η οποία δεν εξερράγη και στη καταστράφηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.

Το αναφερόμενο παλάτι στην Πόλη,  στεγάζει και το γραφείο του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τα κίνητρα της επίθεσης δεν έγιναν γνωστά.

Το πρακτορείο Cihan, ωστόσο,  ανέφερε ότι ο άνδρας συνελήφθη πριν από την επίθεση και βρήκαν επάνω του αυτόματο όπλο και βόμβα. Οι δυνάμεις ασφαλείας  συνέλαβαν έναν άνθρωπο που φάνηκε ύποπτος. Μετά το περιστατικό γύρω από το παλάτι εισήχθησαν ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας. Ο ύποπτος οδηγήθηκε για ανάκριση.

Η «Hurriyet» έγραψε ότι ο ένοπλος συνελήφθη στο παλάτι «Ντολμά Μπαχτσέ» στην Κωνσταντινούπολη, όπου βρίσκεται το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο δράστης συνελήφθηκε μετά το ρίξιμο της χειροβομβίδας, η οποία δεν εξερράγη.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr