Αλβανία: Η αστυνομία εντείνει τα μέτρα ασφαλείας






Ιανουάριος 10, 2015.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία, τα μέτρα ασφαλείας στην Αλβανία έχουν αυξηθεί με δράσεις της αστυνομίας κατά υπόπτων.


Η αλβανική αστυνομία ξεκίνησε από χθες το βράδυ ένα επιχειρησιακό σχέδιο «για τον έλεγχο της επικράτειας, προκειμένου να αποφευχθούν  εγκληματικές ενέργειες».

Η αστυνομική επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα  τη σύλληψη 12 επικίνδυνων  ατόμων, ενώ άλλα δύο αναζητούνται.

Κατά τη δράση όλοι οι συλληφθέντες είχαν οπλισμό επάνω τους και ορισμένοι που ελέχθησαν στο δρόμο,  δεν είχαν δίπλωμα οδήγησης  αυτοκινήτου.

Η αστυνομία έδρασε ταυτόχρονα σε Τίρανα, Δυρράχιο, Αυλώνα,  Φιερ, Ελμπασάν, Σκόδρα και Λέζα, από 19:00 της 9ης Ιανουαρίου μέχρι τις 7 το πρωί της 10ης Ιανουαρίου.
Συνολικά ελέχθησαν 235 σημεία, κυρίως μπαρ, παμπ, αίθουσες τυχερών παιχνιδιών και διαμερίσματα.

Ελέχθησαν, επίσης,  1345 οχήματα, από τα οποία 10 κατασχέθηκαν. Συνολικά ελέχθηκαν 938 άτομα και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα 45 πολίτες για ταυτοποίηση. 

Μαζί με τις αστυνομικές δυνάμεις, στην επιχείρηση έλαβαν μέρος Μονάδες Γρήγορης Επέμβασης και οι ‘Delta Forcë’ (Δυνάμεις Δέλτα), σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα Σέκουλι.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr