Τουρκία: Το Συμβούλιο Τύπου επικρίνει τον Νταβούτογλου για φυλακισμένους δημοσιογράφους




Ιανουάριος 23, 2015.

Άγκυρα.

Το Συμβούλιο Τύπου της Τουρκίας, αντέδρασε έντονα εναντίον του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, για τις παρατηρήσεις του στο Νταβός, όπου είπε ότι « Μερικοί άνθρωποι ομιλούν σχετικά με τον αριθμό των δημοσιογράφων που φυλακίστηκαν στην Τουρκία. Αυτοί που λένε τέτοια θα έπρεπε να δώσουν τα ονόματα των φυλακισμένων δημοσιογράφων».


Το Συμβούλιο Τύπου κυκλοφόρησε γραπτή δήλωση την Παρασκευή κάνοντας κριτική στις δηλώσεις του Νταβούτογλου «Ακόμη και με έναν μοναδικό δημοσιογράφο πίσω από τα κάγκελα είναι ντροπή για τη δημοκρατία».

«Δυστυχώς αυτή η ντροπή αυξάνει μέρα με τη μέρα στη χώρα» ανέφερε  το Συμβούλιο και στην ανακοίνωσή του σημειώνει μια σειρά από δημοσιογράφους που φυλακίστηκαν από το τουρκικό κράτος για τις απόψεις και τις ιδέες του, φθάνοντας στις πρόσφατες συλλήψεις δημοσιογράφων της εφημερίδας Ζαμάν και τηλεοπτικού σταθμού, για ιδέες που είχαν και ενοχλούσαν την τουρκική κυβέρνηση, σημειώνει το δημοσίευμα της Bugün.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr