Χριστιανοί απήχθηκαν στη Λιβύη από Ισλαμιστές




Ιναουάριος 3, 2015.

Μασκοφόροι ένοπλοι στην κεντρική Λιβύη απήγαγαν 13 Κόπτες Χριστιανούς το Σάββατο, έπειτα από μια απαγωγή επτά άλλων χριστιανών νωρίτερα, όπως δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας ιερέας, επισημαίνοντας για το νέο κύμα επιθέσεων κατά των χριστιανών της Αιγύπτου, οι οποίο εργάζονται στη Λιβύη, που μαστίζεται από τις επιθέσεις  των ισλαμιστών εξτρεμιστών.


Ο αυτόπτης μάρτυρας, Χανά Αζίζ, δήλωσε το Associated Press,  ότι ένοπλοι στην πόλη Σύρτη, πήγαν από δωμάτιο σε δωμάτιο σε μια κατοικία στις 2:30 π.μ. το Σάββατο και ζήτησαν έγγραφα για διαχωρίσουν  τους μουσουλμάνους εργαζόμενους από τους χριστιανούς.

Ο Αζίζ λέει ότι οι ένοπλοι έβαλαν χειροπέδες στους Χριστιανούς και τους άλλους τους έδιωξαν.

«Ήταν 15 ένοπλοι κουκουλοφόροι άνδρες, που ήρθαν με τέσσερα οχήματα. Είχαν μία λίστα με τα πλήρη ονόματα των χριστιανών στο κτίριο. Κατά τον έλεγχο των ταυτοτήτων, οι μουσουλμάνοι έμειναν στην άκρη, ενώ οι χριστιανοί απήχθηκαν».

Ο Αζίζ πρόσθεσε ότι επέζησε, μόνο και μόνο επειδή δεν άνοιξε την πόρτα του. Ο ίδιος θα δηλώσει ότι οι ισλαμιστές εξτρεμιστές  απήγαγαν τους χριστιανούς για να τους δολοφονήσουν.

Τον περασμένο Μάρτιο, επτά χριστιανοί Αιγύπτιοι βρέθηκαν  στην πόλη Βεγγάζη, πυροβολημένοι στο κεφάλι ενώ φορούσαν χειροπέδες.

«Οι ισλαμικές παραστρατιωτικές εξτρεμιστικές οργανώσεις έχουν στόχευση τους Χριστιανούς, τις γυναίκες, τους δημοσιογράφους, τους πρόσφυγες και όλους εκείνους που θεωρούνταν ομοϊδεάτες του Μουαμάρ Καντάφι, ο οποίος ανατράπηκε και σκοτώθηκε στη Λιβύη το 2011», σημειώνει η ‘αλ Αραμπίγια’.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr