Ο ουκρανικός στρατός σφυροκόπησε το Νοσοκομείο του Ντονέτσκ




Ιανουάριος 19, 2015.

Νωρίτερα σήμερα, ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε πύραυλο που έπληξε το νοσοκομείο Νο 3, στην περιοχή Καλίνιν, στην πόλη Ντονέτσκ, όπως αναφέρει το πρακτορείο της Νοβορόσσιας επικαλούμενο  το υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης της ΛΔ του Ντονέτσκ.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα από την έκρηξη τραυματίσθηκε ο χειρουργός του νοσοκομείου και πέντε ασθενείς προχωρημένης ηλικίας.

Έσπασαν οι υαλοπίνακες στον 4ο και 5ο όροφο καθώς καταστράφηκε και το σύστημα θέρμανσης του κτηρίου. 

Όλοι οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στον 1ο όροφο του νοσοκομείου.
Οι χθεσινοί βομβαρδισμοί στην πόλη Ντονέτσκ προκάλεσαν βλάβες  στις υποδομές της πόλης, οι οποίες είναι αδύνατον να επιδιορθωθούν, προς το παρόν.

Η γειτονική πόλη από το Ντονέτσκ, η Γκορλόβσκα, βομβαρδίστηκε άγρια από το ουκρανικό πυροβολικό. Σύμφωνα με ορισμένα στοιχεία, οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν βόμβες 500 λιβρών στην επίθεση στη Γκορλόβσκα.

Υπάρχουν 44 τραυματίες ενώ 9 άτομα σκοτώθηκαν. Από τη μεγάλης κλίμακας επίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων 112 οικισμοί στην περιοχή του Ντονέτσκ δεν έχουν παροχή ρεύματος.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr