«Σινικό Τείχος» δημιουργεί η Σαουδική Αραβία στα σύνορά της




Ιανουάριος 15, 2015.

Η Σαουδική Αραβία αποφάσισε να ασφαλίσει τα σύνορα της, τόσο στο βορρά  από το φόβο των Τζιχαντιστών του ‘Ισλαμικού κράτους’, όσο και στο νότο, από τους τρομοκράτες της Αλ  Κάιντα στα σύνορα με την Υεμένη.


Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ‘Radikal’ το Σαουδικό βασίλειο θα δημιουργήσει  γιγάντια τείχη που θα αρχίζουν από την πόλη  Τουράιφ- Turaif και θα φθάνουν μέχρι  την πόλη Χάφαρ αλ Μπάτιν- Hafar el Batin, κλείνοντας όλο το μήκος των συνόρων με το Ιράκ, που υπολογίζονται σε περίπου χίλια χιλιόμετρα.

Θα αποτελέσει ένα πραγματικό ‘σινικό τείχος’ όπου θα υπάρχουν φράχτες ύψους πέντε μέτρων, παρατηρητήρια, συστήματα ραντάρ και κάμερες θερμικές,  αισθητήρες κραδασμών,  με καταγραφή ακόμη και των πουλιών που θα διέρχονται πάνω από αυτό, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Η τουρκική εφημερίδα επικαλούμενη πηγή της Σαουδικής Αραβίας, σημειώνει ότι την περασμένη εβδομάδα έγιναν σκληρές συγκρούσεις του σαουδαραβικού στρατού με ομάδες εξτρεμιστών του ‘Ισλαμικού κράτους’ που επιδίωξαν να εισέλθουν  στη Σαουδική Αραβία.

Το κόστος του τείχους των βορείων συνόρων θα φθάσει τα 3, 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr