Ο Βρετανικός Στρατός δημιουργεί «ομάδα στρατιωτών στα μέσα μαζικής δικτύωσης»




Ιανουάριος 31, 2015.

Ο βρετανικός στρατός δημιουργεί μια ταξιαρχία μαχητών στα μέσα κοινωνικής ενημέρωσης με δεξιότητες σε ψυχολογικές λειτουργίες και τη χρήση των social media για την καταπολέμηση απειλών ‘στην εποχή της πληροφορίας’.


Ο Στρατός δημιουργεί την 77η Ταξιαρχία με βάση το Hermitage (Berkshire) που θα αποτελείται από προσωπικό 1500 ατόμων που θα προσληφθούν από τις υπάρχουσες μονάδες όλης της χώρας, όπως ανέφεραν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης το Σάββατο.

Εκπρόσωπος του Στρατού είπε ότι η ταξιαρχία «θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στην εξασφάλιση του Ηνωμένου Βασιλείου για τις απειλές που προέρχονται από την εποχή της πληροφορίας» και ότι για αυτό «παρέχονται περισσότερες από τις παραδοσιακές δυνατότητες».

 Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η δύναμη θα επιδιώξει, επίσης, «νέους τρόπους που επιτρέπουν άτομα από τον άμαχο πληθυσμό  που έχουν δεξιότητες, να εξυπηρετήσουν παράλληλα και τους στρατιωτικούς ομολόγους τους».

Η ειδική ομάδα θα είναι υπεύθυνη σε ό, τι περιγράφεται ως «μη θανατηφόρος πόλεμο», με στόχο να επηρεάσουν σκέψεις και να διαγράψουν τη συμπεριφορά του εχθρού αλλά και να κατευθύνουν τη ψυχολογία  των τοπικών πληθυσμών.

Σύμφωνα με αναφορές, η δύναμη, θα χρησιμοποιεί επί 24ωρη βάση τα smartphones και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως είναι το Facebook και το Twitter.

Ο σχηματισμός της ταξιαρχίας, ακολουθεί αυτόν των ΗΠΑ και του Ισραήλ, οι στρατοί των οποίων έχουν, ήδη, εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό σε ψυχολογικές επιχειρήσεις.

Ήδη, ο ισραηλινός στρατός ενεργεί μέσω των κοινωνικών μέσων σε έξι γλώσσες, σε 30 διαφορετικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Youtube, Twitter  και Instagram.

Η 77η Ταξιαρχία, θα λειτουργήσει επίσημα τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, με μέλη τόσο από τον τακτικό στρατό, όσο και από τις εφεδρικές δυνάμεις του στρατού, του ναυτικού και της βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, αναφέρει ιρανική πηγή πληροφοριών, επικαλούμενη την «The Guardian».


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr