Στη Γερμανία- Αύξηση της ισλαμοφοβίας





Αντι- μουσουλμανική διαμαρτυρία στη Γερμανία «Σταματήστε τον εξισλαμισμό της Ευρώπης»



Ιανουάριος 9, 2015.

Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προέβη σε μια νέα πρόσκληση για ανοχή, καθώς μια δημοσκόπηση έδειξε ότι η αντι-ισλαμική στάση στη Γερμανία βρίσκεται σε άνοδο.


Η Μέρκελ τόνισε ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός στην κοινωνία, ενώ οι ακτιβιστές του κόμματος της δεξιάς «Εναλλακτικοί για τη Γερμανία» (AFD), ανακοίνωσαν ότι η επίθεση στο Παρίσι σηματοδοτεί έναν «πόλεμο των πολιτισμών».

«Έχουμε μια πολύ καλή σχέση με την συντριπτική πλειοψηφία των Μουσουλμάνων στη Γερμανία», είπε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον επισκεπτόμενο πρωθυπουργό της Ουκρανίας Αρσένι Γιάτσενιουκ στο Βερολίνο.

Είπε ότι είναι σπάνιο οι νέοι γερμανοί μουσουλμάνοι να ενταχθούν σε εξτρεμιστικά κινήματα.

«Κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους ανεξάρτητα από την πίστη τους και τους βλέπουμε όλους, Εβραίους, Χριστιανούς, Μουσουλμάνους ή άθεους, ως Γερμανούς πολίτες», είπε.

Η νέα κοινωνική έρευνα από το Ίδρυμα Bertelsmann έδειξε ότι μεταξύ των μη μουσουλμάνων στη Γερμανία, το 57 τοις εκατό θεωρεί το Ισλάμ ως απειλή για τη χώρα, ενώ το 2012 το ποσοστό αυτό ήταν στο 53 τοις εκατό.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι το 90 τοις εκατό των Γερμανών μουσουλμάνων θεωρούν τους εαυτούς τους θρησκευόμενους και συμφώνησαν σε συνεντεύξεις ότι η δημοκρατία είναι μια καλή μορφή διακυβέρνησης.

Εννέα στους δέκα μουσουλμάνους που ερωτήθηκαν είπαν ότι γνώριζαν μη Μουσουλμάνους που δεν έχουν εργασία.

«Η Γερμανία έχει γίνει πατρίδα τους, αλλά μια φαινομενικά αρνητική εικόνα δημιουργείται από μια μειοψηφία ριζοσπαστών», είπε ο Yasemin El-Menouar, εμπειρογνώμονας από του Bertelsmann για το Ισλάμ.

Περίπου τέσσερα εκατομμύρια σε σύνολο πληθυσμού 80 εκατομμυρίων στη Γερμανία είναι μουσουλμάνοι, κυρίως Τούρκοι. Η έρευνα διεξήχθη με βάση 14.000 ερωτηθέντων, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr