Ανησυχία Ρωσίας για την επιστράτευση στην Ουκρανία




«Σύμφωνα με τον  Σεργκέι Λαβρόφ, υπάρχουν πληροφορίες, που δεν αμφισβητούνται από την ουκρανική πλευρά, ότι η χώρα έχει κηρύξει επιστράτευση»

Ιανουάριος 12, 2015.

Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι έχει πληροφορίες για προετοιμασία της ουκρανικής στρατιωτικής δύναμης, στην επίλυση της κατάστασης στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.
 
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το Ιντερφαξ.

«Υπάρχουν πληροφορίες πολύ ανησυχητικές, εμείς τις επισημαίνουμε, οι δυνάμεις ασφαλείας προετοιμάζονται για το προσεχές μέλλον, εάν η  επόμενη προσπάθεια είναι η στρατιωτική λύση στο πρόβλημα, θα ήταν μια καταστροφή», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον ομόλογό του, της Λετονίας, Έντγκαρς Ρίνκεβιτς.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, υπάρχουν πληροφορίες, που δεν αμφισβητούνται από την ουκρανική πλευρά, ότι η χώρα έχει κηρύξει επιστράτευση.

«Γίνεται αναφορά σε διαφορετικούς αριθμούς, αλλά πρόκειται να κινητοποιηθούν από 50 έως  200 χιλιάδες πολίτες», είπε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Ρωσία θα συνεχίσει να απαιτεί από τη Δύση να ασκήσει πίεση στο «κόμμα του πολέμου» στο Κίεβο, προκειμένου να αποφευχθεί το σενάριο της στρατιωτικής κινητοποίησης  στην ανατολική Ουκρανία.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα,  από σήμερα, 12 Ιανουαρίου έχουν προγραμματισθεί συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ουκρανίας και της Ρωσίας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr