Cumhuriyet: «Η Τουρκία παίζει διπλό παιχνίδι»




 Ιανουάριος 19, 2015.


Η αντιπολιτευτική εφημερίδα Τζουμχιουριέτ στην Τουρκία, παρουσιάζει την άποψη του Γάλλου πολιτικού, Bruno Le Maire, του κεντροδεξιού κόμματος  της Γαλλίας UMP, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Γεωργίας επί κυβέρνησης Σαρκοζί.


Ο Μπρούνο Λε Μερ αναφέρθηκε στο ραδιόφωνο RMC, όπως σημειώνει το δημοσίευμα σε εντυπωσιακά σχόλια για την ισλαμική τρομοκρατία.

Ο Λε Μερ σχολίασε ότι στις 11 Ιανουαρίου κατά την πορεία που έγινε στο Παρίσι κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας, ορισμένες χώρες δεν επέκριναν την ισλαμική τρομοκρατία, όπως είναι το Κατάρ, το οποίο συνεχίζει να ενισχύει τους τρομοκράτες τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ. Επέκρινε επίσης και μέλη του ΝΑΤΟ, όπως η Τουρκία που δεν συμφώνησε να συμμετάσχει στον αγώνα κατά  της τρομοκρατίας του ‘ισλαμικού κράτους’, αλλά παρ’ όλα αυτά το Τούρκος πρωθυπουργός βρισκόταν στην πορεία  του Παρισιού.

Επεσήμανε ότι η Τουρκία παίζει διπλό παιχνίδι, από τη μια συμπαραστέκεται στο Παρίσι και από την άλλη δεν συμμετέχει εναντίον της τρομοκρατίας.

«Ελπίζω ότι η Ευρώπη θα λάβει επιπλέον μέτρα κατά της τρομοκρατίας», είπε, γράφει η τουρκική εφημερίδα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr