Από Ελλάδα σε: Σκόπια- Σερβία-Ουγγαρία, ο εναλλακτικός αγωγός για ‘South Stream’




Ιανουάριος 15, 2015.

Η κατασκευή ενός αγωγού από την Ελλάδα, μέσω του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων-FYROM, και της Σερβίας προς την Ουγγαρία, θα αποτελέσει  μια εναλλακτική λύση για τον South Stream, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Πέτερ Σιγιάρτο.


Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως σημειώνει το σλαβικό των Σκοπίων ‘Κουρίρ’, αυτή είναι μια από τις πιο πιθανές λύσεις που θα εξασφαλίσουν τις προγραμματισμένες ποσότητες φυσικού αερίου από τον αγωγό ‘South Stream’.

“Αυτή η λύση θα συζητηθεί σε ένα δεκαήμερο με τους εκπροσώπους της Τουρκίας, από το έδαφος της οποίας θα περάσει ο νέος αγωγός, όπως συμφώνησαν η Μόσχα και η Άγκυρα, ως λύση αντί του ‘South Stream’” δήλωσε ο Σιγιάρτο μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης στο Βελιγράδι, Ζοράνα Μιχαΐλοβιτς.

Αξιολογώντας την ακύρωση του έργου ‘South Stream, ενός από τα πιο σημαντικά έργα για την ενεργειακή ασφάλεια της Κεντρικής Ευρώπης, που αποτέλεσαν ‘κακές ειδήσεις για τη Σερβία και την Ουγγαρία’, ο Σιγιάρτο σημείωσε ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την εξεύρεση μιας νέας λύσης.

Ο επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας, ανακοίνωσε ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  στο επενδυτικό πακέτο να σχεδιασθεί ένα πρόγραμμα για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή, όπως γράφει η σλαβική των Σκοπίων, ‘Κουρίρ’.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr