Σκόπια: Διαμαρτυρία κατά των κυβερνητικών υποκλοπών στις επικοινωνίες



Η αντιπολίτευση αψηφά τις απειλές της κυβέρνησης και διαμαρτύρεται





Γράφει ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)

Φεβρουάριος 21, 2015.


Σκόπια.

 Διάφορες συνιστώσες του ευρύτερου κινήματος της αντιπολίτευσης στην FYROM,  προέβησαν σε διαμαρτυρία σήμερα, μπροστά  από την έδρα της κεντρικής κυβέρνησης στην πρωτεύουσα.


Η μαζική προσέλευση των πολιτών ολοκληρώθηκε περίπου, στις 16:30 τοπική ώρα και η διαμαρτυρία ξεκίνησε μπροστά από το φρουρούμενο με αστυνομικές δυνάμεις,  κυβερνητικό κτήριο.

Οι διοργανωτές  της εκδήλωσης αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν δημόσια τις  κασέτες με τις υποκλοπές , καθώς είναι προφανές ότι  ο επικεφαλής της Διαχείρισης Ασφαλείας και Αντικατασκοπείας της FYROM,  Σάσο Μιγιάλκοφ, όπως και η Γκορντάνα
Γιανκουλοφσκα- υπουργός Εσωτερικών, οργάνωναν τις πολιτικές συλλήψεις και τις παρεμβάσεις σε δικαστικές υποθέσεις καθώς και άλλες μορφές κατάχρησης της κρατικής εξουσίας.

Εν μέσω των διαδηλώσεων, αρκετοί άνθρωποι πετούσαν αυγά κατά του κτηρίου της κυβέρνησης,  μετά από αυτό,  οι αστυνομικοί σε πλήρη εξάρτιση βγήκαν μπροστά  για την περιμετρική υπεράσπιση του κτηρίου, αλλά καμία περαιτέρω κλιμάκωση δεν έλαβε χώρα.

Τα κύρια συνθήματα των διαδηλωτών ήταν: «Δολοφόνοι! Δολοφόνοι!» καθώς ακούγονταν οι ηχογραφημένες  τηλεφωνικές κλήσεις που αναφέρονταν πώς να συλληφθούν πολιτικοί αντίπαλοι,   σύμφωνα με οδηγίες και εντολές από τον Σάσο Μιγιάλκοφ προς την Γκορντάνα Γιαγκουλόφσκα και πως έπρεπε να παρουσιάσουν τα γεγονότα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Ώστε,  με τον τρόπο αυτόν να καταδείξουν  με τον πιο ταπεινωτικό τρόπο τις συλλήψεις των πολιτικών αντιπάλων τους,  καθοδηγώντας  πως έπρεπε να δείχνουν σχετικά πλάνα τα ΜΜΕ , όπως ανέφεραν οι υποκλαπείσες ηχογραφημένες τηλεφωνικές κλήσεις, που μεταδίδονταν από τα μεγάφωνα.

Συνηθισμένες προσβλητικές και ρατσιστικές  βρισιές από τον Μιγιάλκοφ όπως «Γύφτοι» και «Σιπτάροι» ( επιθετικοί όροι για Τσιγγάνους και Αλβανούς) δίνονταν κατά τις εντολές του, για την κατάλληλη κάλυψη από  το φιλο-κυβερνητικό τηλεοπτικό  κανάλι Sitel. Όταν ακούσθηκε αυτό το μέρος της τηλεφωνικής υποκλοπής,  αντιμετωπίστηκε από τους διαδηλωτές με αποδοκιμασίες και  συνθήματα.

Θα μπορούσε να συνοψιστεί ,ότι  λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ήταν μια πολύ άμεση και αυθόρμητη διαδήλωση στο κέντρο των Σκοπίων, η παρουσία των πολιτών που αντιτίθενται στο καθεστώς του Νίκολα Γκρούεφσκι, ήταν σημαντική.





--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr