Η Κροατία ζητά την επιστροφή των εθελοντών από την Ουκρανία




Φεβρουάριος 14, 2015.

Ζάγκρεμπ.

Η Κροατία δεν έχει αποστείλει Κροάτες να πολεμήσουν τους ρωσόφωνους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.


Σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων, οι Κροάτες εθελοντές πήγαν με δική τους πρωτοβουλία να πολεμήσουν στην Ουκρανία και δεν έχουν σχέση με κρατικά ιδρύματα της χώρας, ούτε υποστηρίχθηκαν  από δημόσιους φορείς.

Το υπουργείο προτρέπει τους πολίτες της Κροατίας καθώς και τους άλλους ξένους μαχητές να επιστρέψουν στις χώρες τους, προκειμένου να γίνει δυνατή η υλοποίηση της συμφωνίας του Μινσκ.

Η αντίδραση του Ζάγκρεμπ αποτελεί απάντηση στις ανησυχίες που εκφράστηκαν από το ρωσικό Υπουργείο  Εξωτερικών, σχετικά με τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Κροατίας Βέσνα Πούσιτς,  που επιβεβαίωσε ότι Κροάτες εθελοντές συμμετέχουν στον πόλεμο στην Ανατολική Ουκρανία  στο πλευρό των δυνάμεων του Κιέβου.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr