Σκόπια: Ειδικός μυστικών υπηρεσιών αρνείται ξένη επέμβαση στην «υπόθεση πραξικοπήματος»





Φεβρουάριος 14, 2015.βίντεο.

Γράφει ο Vladislav Perunović – (wperunovic@gmail.com)


Ο πρώην επικεφαλής της Διοίκησης της Υπηρεσίας Ασφάλειας και Αντικατασκοπείας  –Πληροφοριών- UBK της FYROM, Σλόμπονταν Μπογκόεφσκι,  μιλά για την έλλειψη πειστικότητας του επιχειρήματος που προωθήθηκε από τον Νίκολα Γκρούεφσκι, ότι μια ξένη μυστική υπηρεσία προέβη στην τηλεφωνική υποκλοπή 20.000 πολιτών.


 Αυτή η άποψη βρίσκεται σε όλα τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης-  τηλεόραση και Τύπο-  η οποία  είναι σχεδόν ομοιόμορφη  και εμπλουτίζεται από τις θέσεις που εκφράζουν διάφορα πρόσωπα που παρουσιάζονται ως ειδικοί, ότι υπάρχει μια έντονη χροιά και ότι με αυτήν την πρακτική ασχολούνται οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Το υποτιθέμενο κίνητρο, όλης αυτής της επιχειρηματολογίας,  θα ήταν «η εγκατάσταση μιας κυβέρνησης συνασπισμού, στην FYROM,  με επικεφαλής των Ζόραν Ζέαφ, η οποία θα ήταν πιο πρόθυμη να πετύχει μια συμφωνία στο ζήτημα του ονόματος».

Ο Σλόμπονταν Μπογκόεφσκι, ήταν επί μεγάλο χρονικό διάστημα  στην κοινότητα  των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων και αυτός ήταν ο κύριος παράγοντας για το διαχωρισμό των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας από την ομοσπονδιακή διοίκηση στο Βελιγράδι, στα τέλη της δεκαeτίας του 1980.

Θεωρείται ως ένας ακομμάτιστος, χωρίς πολιτική χροιά, ειδικός σε θέματα ασφάλειας, τόσο από νομικής όσο και σε τεχνικής φύσεως θέματα.

Ο Μπογκόεφσκι, χρεώθηκε πριν από δύο χρόνια, τις υποτιθέμενες παραβάσεις στις επιχειρηματικές συναλλαγές, μια υπόθεση για την οποία  έλαβε ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Αυτός ήταν ένας από τους δύο αρχηγούς  της UBK, μαζί με τον πρόσφατα συλληφθέντα Ζόραν Βερουσέφσκι, που διώκεται από το καθεστώς του VMRPO-DPMNE για εικαζόμενη κατάχρηση διαβαθμισμένων πληροφοριών.


--

Τι λέει το βίντεο:

Αυτό είναι αδιανόητο. Αυτή είναι μόνο μια οφθαλμαπάτη που επιβάλλεται στο κοινό ότι έγινε από ξένες (μυστικές) υπηρεσίες ...
Δεύτερον, δεν υπάρχει υπηρεσία από το εξωτερικό,  η οποία έχει τέτοιο ενδιαφέρον στην ΠΓΔΜ, προκειμένου να αφουγκράζεται μαζικά 20.000 [ανθρώπους] αφού ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να καλύψουν τα θέματα ασφάλειας στις  δικές τους  χώρες, διασκορπισμένα σε τέτοιο όγκο. Ούτε υπάρχουν τεχνικές δυνατότητες για κάποιους να το δοκιμάσουν, χωρίς να έχουν γίνει αντιληπτές  από την υπηρεσία μας, συμπεριλαμβανομένων και των φορέων εκμετάλλευσης κινητής τηλεφωνίας, από τις πρώτες κιόλας στιγμές. Έτσι, αυτό είναι ανοησία να μιλάμε για τέτοια πράγματα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr