Κριμαία: Ο Αξένοφ είπε ότι θα δικάσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας




Φεβρουάριος 23, 2015.

Ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Κριμαίας, Σεργκέι Αξένοφ υποσχέθηκε ότι θα φέρει τους πολιτικούς της Ουκρανίας στο δικαστήριο της Κριμαίας. 


Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους σχολιάζοντας την έκκληση του προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο προς τους κατοίκους της Κριμαίας.

«Του το είπαμε (Ποροσένκο) ότι θα τον φέρουμε εδώ, πιστέψτε με, θα τον φέρουμε εδώ και θα τον δικάσουμε», είπε ο Αξένοφ.

Ο επικεφαλής της Κριμαίας σημείωσε παράλληλα ότι η χερσόνησος δεν θα επιστρέψει στην Ουκρανία.

«Η Κριμαία γύρισε στην ιστορική της πατρίδα. Αυτοί που λένε το αντίθετο ζούνε με αυταπάτες και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα», δήλωσε ο Αξένοφ, αναφερόμενος στην πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας.

Την Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, η επίσημη ιστοσελίδα του προέδρου της Ουκρανίας, εμφανίστηκε μια επίσημη έκκληση προς τους κατοίκους της Κριμαίας από τον Ποροσένκο,  που τους καλούσε να επιστρέψουν στην Ουκρανία. Επιπλέον ο Ποροσένκο υποσχέθηκε ότι θα οδηγήσει τους ηγέτης της «Άνοιξης της Κριμαίας» στα διεθνή δικαστήρια, σύμφωνα με το Itar Tass.

--
Η ένταξη της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης στη Ρωσική Ομοσπονδία

Τον Μάρτιο του 2014, μετά από την πολιτική κρίση και την παράνομη αλλαγή εξουσίας στην Ουκρανία, το Ανώτατο Συμβούλιο της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης το δημοτικό συμβούλιο, ενέκριναν Διακήρυξη Ανεξαρτησίας. 

Στις 16 Μαρτίου 2014 στην Κριμαία και τη Σεβαστούπολη πραγματοποιήθηκε δημοψήφισμα, στο οποίο ψήφισε το 96.77% των ψηφοφόρων της Δημοκρατίας και το 95,6% του εκλογικού σώματος ψήφισε υπέρ της επανένωσης της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης με τη Ρωσία.

Στις 18 Μαρτίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, υπέγραψε συμφωνία για την αποδοχή της ένωσης της Δημοκρατίας της Κριμαίας και της  Σεβαστούπολης στη Ρωσία, στη συνέχεια εγκρίθηκε από τη Δούμα και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr