Ναυτικές ασκήσεις Ρωσίας-Βενεζουέλας στην Καραϊβική Θάλασσα




Φεβρουάριος 13, 2015.

Κοινές ναυτικές ασκήσεις θα πραγματοποιήσουν η Ρωσία και η Βενεζουέλα στη νότια Καραϊβική Θάλασσα, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Αυτό αναφέρθηκε από πηγή από στρατιωτικούς-διπλωματικούς κύκλους, όπως αναφέρει το ρωσικό Ίντερφαξ.


«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κοινές ασκήσεις με το ναυτικό της Βενεζουέλας θα πραγματοποιηθούν με την ονομασία «Venrus-2015» κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.  Θα συμμετάσχουν πολεμικά πλοία του βόρειου στόλου με το πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Πέτρος ο Μέγας» και ένα από τα πλοία πρώτου βαθμού καθώς και σκάφη υποστήριξης», σημειώνει το πρακτορείο.

Η πηγή σημειώνει ότι η ημερομηνία της άσκησης θα καθοριστεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και όλες οι απαραίτητες λεπτομέρειες θα πρέπει να τεθούν σε ενέργεια μέχρι τέλος Μαρτίου.

Στα γυμνάσια θα συμμετάσχουν αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Βενεζουέλας και το ναυτικό.

Η άσκηση ανακοινώθηκε μία ημέρα μετά την επίσκεψη του  Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σάϊγκου, στον οποίο απονεμήθηκε το ‘Διάταγμα της Βενεζουέλας’ για προσόντα στον τομέα της εθνικής ασφάλειας.

Ο Σάιγκου είπε , επίσης, ότι  η στρατιωτική και στρατιωτική-τεχνική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών αναπτύσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών συμφωνιών μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Βενεζουέλας.

Οι προγραμματισμένες ασκήσεις δεν είναι οι πρώτες που πραγματοποιούνται μεταξύ των δύο χωρών.

Το 2008, στο νότιο τμήμα της Καραϊβικής πραγματοποιήθηκαν οι ναυτικές ασκήσεις «Venrus-2008», στην οποία συμμετείχαν πλοία από το ρωσικό βόρειο στόλο.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr