Η Τουρκία προγραμματίζει ‘ανεξάρτητο’ σύστημα αεράμυνας




Πυραυλικό σύστημα- που δεν θα συνδέεται με αυτό του ΝΑΤΟ- σχεδιάζει να παράγει η Τουρκία (φωτό αρχείου)

Φεβρουάριος 19, 2015.

«Η Τουρκία θα παράγει το δικό της σύστημα αεροπορικής αντιπυραυλικής άμυνας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ την Πέμπτη.


Το έργο προγραμματίζεται να χρησιμοποιηθεί για αποκλειστικά δικής της χρήση,  χωρίς να ενσωματωθεί  στο αμυντικό σύστημα πυραύλων  του ΝΑΤΟ.

«Το σύστημα που θα παραχθεί θα ενσωματωθεί  με τα εθνικά συστήματα και  πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την άμυνα της Τουρκίας και δεν θα ενσωματωθεί με αυτό του ΝΑΤΟ», είπε ο Γιλμάζ, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με το πρόγραμμα του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του.
 Ο Γιλμάζ τόνισε ότι  η αξιολόγηση των προτάσεων για το έργο έχει ολοκληρωθεί.

Επισημαίνεται ότι το τουρκικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλης εμβέλειας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα  έργα της αμυντικής βιομηχανίας και χώρες όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ, και Ιταλο-Γαλλική εταιρεία, επιδιώκουν να συμμετάσχουν σε αυτό. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σήμερα στα χέρια του υφυπουργού Αμυντικής Βιομηχανίας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr