Πορεία Χριστιανών Ασσυρίων στο Λίβανο για απαγωγές από το ‘ΙΚ’




Οι Ασσύριοι κρατούν πλακάτ στο οποία κυματίζει η σημαία της κοινότητάς τους καθώς διαμαρτύρονται κατά των απαγωγών από τους τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’

Μάρτιος 1, 2015.

Εκατοντάδες Ασσύριοι Χριστιανοί πραγματοποίησαν πορεία στο Λίβανο για να διαμαρτυρηθούν για την πρόσφατη απαγωγή πάνω από 200 μέλη της κοινότητας τους, από εξτρεμιστές του ‘ισλαμικού κράτους’- ‘ΙΚ’,  στη βορειοανατολική Συρία.


Οι Χριστιανοί Ασσύριοι βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας του Λιβάνου, Βηρυτό, ανεμίζοντας σημαίες της κοινότητάς τους και έφεραν πανό στο οποίο έγραφε « Οι Ασσύριοι είναι  ιθαγενείς της Μεσοποταμίας», «Απαιτούμε δράση από τα Ηνωμένα Έθνη», «Σώστε τους Χριστιανούς στη Μέση Ανατολή».



Οι διαδηλωτές ζήτησαν επείγουσα βοήθεια και ένα ασφαλές καταφύγιο για την μειονοτική ομάδα στη Συρία και στο γειτονικό Ιράκ.

Επίσης ζήτησαν από τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση κατά «της γενοκτονίας και της εθνοκάθαρσης» από τους τρομοκράτες ισλαμιστές του ‘ισλαμικού κράτους’- ‘ΙΚ’.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου, Νουχάτ Ματσνούκ, δήλωσε ότι οι Ασσύριοι Χριστιανοί που προσπαθούν να ξεφύγουν από τη βία των τρομοκρατών του «ΙΚ»  είναι ευπρόσδεκτοι να καταφύγουν στο Λίβανο, σημειώνοντας ότι «η ανθρωπιστική υπόθεσή τους είναι σοβαρή και δεσμεύεται να επιτραπεί στους πρόσφυγες να παραμείνουν στη χώρα. Πρόσθεσε ότι περίπου 5.000 Ασσύριοι αναμένεται να φθάσουν στο Λίβανο.

Σύμφωνα  με Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το ‘ΙΚ’ έχει απαγάγει τουλάχιστον 220 Ασσύριους άμαχους, χριστιανούς, στη βορειοανατολική επαρχία της Συρίας, Χασάκα, κατά τις τρεις τελευταίες ημέρες.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr