Ανησυχία Συμβουλίου της Ευρώπης για την κρίση στα Σκόπια





Μάρτιος 3, 2015.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει εκφράσει ανησυχίες, σχετικά με την τεταμένη πολιτική κατάσταση στο νοτιο - σλαβικό κράτος- FYROM.


Οι  Φιλελεύθεροι Ευρωπαίοι ανησυχούν για τη σοβαρότητα της κατάστασης που δημιουργήθηκε στο πολιτικό σκηνικό των Σκοπίων.

«Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε την πολιτική κρίση στην FYROM και είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε την Επιτροπή Παρακολούθησης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ενθαρρύνουμε το θεσμικό όργανο να λάβει τα αναγκαία μέτρα», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, Zhordi Ksukla.

 Επιπλέον, ο Σλοβένος ευρωβουλευτής,
Ivo Vajgl, ο οποίος είναι ο ειδικός εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την FYROM,  έχει εκφράσει την ανησυχία του για την κατάσταση και τονίζει την ανάγκη να βρεθεί μια αποδεκτή λύση. Με αφορμή  τη δημοσιοποίηση των υποκλοπών από την αντιπολίτευση και τις ενέργειες της κρατικής αστυνομίας στην υπόθεση ‘Πραξικόπημα’ κατά του προέδρου  του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζόραν Ζάεφ.

 Ο Ζάεφ κατηγορείται από την κυβέρνηση για συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr