Διαμαρτυρία Ορθόδοξων Εβραίων κατά της επίσκεψης Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη




Μάρτιος 4, 2015.

Μεγάλο πλήθος  υπερ-Ορθόδοξων Εβραίων συγκεντρώθηκαν την Τρίτη στο μπροστινό μέρος του ισραηλινού προξενείου στη Νέα Υόρκη για να διαμαρτυρηθούν κατά της αμφιλεγόμενης επίσκεψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Βενιαμίν Νετανάχιου, στην Ουάσιγκτον και την ομιλία του στο Κογκρέσο.


Περίπου 1000 σκουροντυμένοι διαδηλωτές στάθηκαν πίσω από τα οδοφράγματα της αστυνομίας, για να διαμαρτυρηθούν στην ομιλία του Νετανιάχου που θα γινόταν  στο Κογκρέσο την ίδια ημέρα.

 «Είμαστε εδώ για να διακηρύξουμε ότι το κράτος του Ισραήλ, δεν μπορεί να μιλά στο όνομα των Εβραίων», δήλωσε ο Ραβίνος Ααρόν Γιακομπόβιτς, εκπρόσωπος  από τη κεντρική Συνέλευση των Ραβίνων, την ένωση που οργάνωσε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

  Ο Νετανιάχου, απευθυνόμενος στο Κογκρέσο, προέτρεψε τους νομοθέτες να αντιταχθούν σε μια πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, λέγοντας: « αυτή είναι μια κακή συμφωνία. Είναι μια πολύ κακή συμφωνία. Θα είμαστε καλύτερα χωρίς αυτήν».

Ο Ααρόν Γιακομπόβιτς είπε ότι τα σχόλια του Νετανιάχου είχαν ως στόχο «την ανάφλεξη του πολέμου και να τροφοδοτήσουν τη φωτιά και οι πολιτικές του είναι καταστροφικές για τον εβραϊκό λαό και τον κόσμο».

 Η προσέλευση του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο έγινε χωρίς διαβούλευση με το Λευκό Οίκο, και αυτό θεωρήθηκε προσβολή προς την κυβέρνηση Ομπάμα.

Ο ραβίνος Jacob Kellmer ένας από τους διαδηλωτές είπε ότι «ο Νετανιάχου έχει εξοργίσει εκατομμύρια Εβραίων με την αποφυγή του Ομπάμα, που πήγε στο  Κογκρέσο και προέβη σε κινήσεις  εναντίον του προέδρου».

«Εμείς τα εκατομμύρια των Εβραίων,  έχουμε πληγωθεί από αυτό που μόλις είπε στο Κογκρέσο. Ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε για να πούμε ότι δεν μπορεί να μιλάει εξ ονόματος όλων των Εβραίων», είπε.

-

Οι Ορθόδοξοι Εβραίοι, αντιπροσωπεύουν την πλέον αυστηρά διδαχή του Ιουδαϊσμού. Αντιστέκονται στις σύγχρονες πιέσεις και τροποποιήσεις στη θρησκεία και αποδέχονται και ακολουθούν μόνο τους νόμους και την ηθική της Τορά, όπως θεσμοθετήθηκε στην Αγία Γραφή.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr