Πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής άνοιξε πυρ σε σκάφος με πρόσφυγες από Συρία




Μάρτιος 13, 2015.

Πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής άνοιξε πυρ σε ένα μικρό φορτηγό σκάφος στο οποίο επέβαιναν 337 λαθρομετανάστες που προσπαθούσαν να εισέλθουν στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.


Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, η ακτοφυλακή, στη θαλάσσια περιοχή των Δαρδανελίων,  άνοιξε πυρ όταν το σκάφος δεν υπάκουε στις τουρκικές εντολές,  παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των Τούρκων λιμενικών.


Μετά τα πρώτα πυρά, το σκάφος σταμάτησε την προπέλα και ακινητοποιήθηκε.
Το πλήρωμα του σκάφους και οι παράνομοι μετανάστες προσπάθησαν  να περάσουν μέσα από τα στενά Δαρδανελίων για να μην γίνουν αντιληπτοί λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας των Στενών.

Μεταξύ των 337 παράνομων μεταναστών που ήταν επί του σκάφους, η πλειοψηφία των οποίων ήταν Σύριοι, υπήρχαν 85 παιδιά και 68 γυναίκες.

Για την παράνομη μεταφορά συνελήφθησαν δύο Τούρκοι μέλη του πληρώματος, τα ονόματα των οποίων δεν δημοσιεύθηκαν, λόγω συνέχισης της έρευνας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λόγω της δράσης της τουρκικής ακτοφυλακής, στα πολυσύχναστα Στενά, η κυκλοφορία προσωρινά είχε ανασταλεί.

Οι πρόσφυγες αποβιβάστηκαν από το τουρκικό πλοίο σε λιμάνι κοντά στην Καλλίπολη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ΟΗΕ θα προσφέρει σε αυτούς επισιτιστική βοήθεια.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr