Αμερικανοί παρέδωσαν μαθήματα κατασκοπίας στο Ντιγιαρμπακίρ




Μάρτιος 15, 2015.

Ντιγιαρμπακίρ- Τουρκία

Το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας διοργάνωσε τριήμερο σεμινάριο σε γυναίκες επιχειρηματίες στο Ντιγιαρμπακίρ.


Ο  Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία,  John R. Bass, και αντιπροσωπεία της αμερικανικής πρεσβείας είχαν διάφορες συναντήσεις στην πόλη.

Ο John R. Bass συνομίλησε με τον πρόεδρο του Ντιγιαρμπακίρ, Tahir Elçi, σχετικά με τις εξελίξεις στη συριακή πόλη Άιν αλ Αράμπ ή αλλιώς Κομπάνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  οι δύο άνδρες μίλησαν για την πρόσφατη κατάσταση στην Şengal και Rojava (βόρεια Συρία) και τη διαδικασία δημοκρατικής λύσης του κουρδικού ζητήματος.

Ωστόσο, ο Bass είχε πει στους δημοσιογράφους ότι ήρθε στην πόλη με σκοπό να παρακολουθήσει τη διάσκεψη κορυφής των γυναικών επιχειρηματιών και αρνήθηκε να μιλήσει για διάφορα άλλα θέματα.

Σημειώνεται ότι την τριήμερη διάσκεψη παρακολούθησαν ο πρέσβης John R. Bass και η σύζυγός του, Holly Holzer Bass, ο οικονομικός σύμβουλος της πρεσβείας, James Turner, η Megan Bartolomev από το  αμερικανικό προξενείο  της Κωνσταντινούπολης και ο πρόξενος των ΗΠΑ στα Άδανα, John Espinoza.

Τονίζεται ότι η διάσκεψη- σεμινάριο, έγινε κεκλεισμένων των θυρών.

Το προσωπικό της πρεσβείας των ΗΠΑ,  ήταν οι εκπαιδευτές των μαθημάτων.

Ένας από τους εκπαιδευτές αυτούς, ο James Turner,  έχει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιογραφικό.

Ο Turner είχε υπηρετήσει στην αμερικανική αποστολή στη Βαγδάτη και στην Κίνα σε διαφορετικές θέσεις και εργάστηκε στις μυστικές υπηρεσίες από όπου απεστάλη σε γραφεία ερευνών των ΗΠΑ σε διάφορες χώρες.

Είναι, επίσης, απόφοιτος του Spertus College of Judaica, Τμήμα εβραϊκών σπουδών, εκτός από ένα μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο George Washington, Πολιτικών Σπουδών, το οποίο, πιθανόν,  οφείλουν να έχουν οι Αμερικανοί διπλωμάτες, αναφέρει η τουρκική πηγή.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr