Αλβανική ‘Tema’: Ο Γκρούεφσκι χρησιμοποίησε Αλβανούς πολίτες για να κερδίσει τις εκλογές




Μάρτιος 9, 2015.

Αρκετές χιλιάδες πολίτες Αλβανίας, σλαβικής καταγωγής, που τους χορηγήθηκε ψεύτικη ταυτότητα, χρησιμοποιήθηκαν από τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, προκειμένου να κερδίσει τις εκλογές, αναφέρει η αλβανική εφημερίδα ‘Tema’.


 Οι πρόσφατες ανακαλύψεις του σκανδάλου των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων δείχνει ότι η υπουργός Εσωτερικών των Σκοπίων, Γκορντάνα Γιανκουλόσκα, ενήργησε για την χειραγώγηση των βουλευτικών εκλογών καλώντας τους πολίτες να ψηφίσουν το κόμμα του Γκρούεφσκι, τόσο με εκβιασμούς, όσο και με απειλές προς αυτούς.

Το κυβερνών  κόμμα VMRO-DPMNE,  κόμμα του πρωθυπουργού της FYROM,  προέβη σε ενορχηστρωμένη εκλογική απάτη μεγάλης κλίμακας με τη χρησιμοποίηση πλαστών ψηφοφόρων, με εκβιασμούς σε επιχειρήσεις και υπαλλήλους, με την κατάχρηση στην αστυνομία και στη δημόσια διοίκηση, όπως ανέφερε η αντιπολίτευση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος την Παρασκευή, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

Σε συνομιλίες που παρουσιάστηκαν δείχνουν τον Νίκολα Γκρούεφσκι και την κυβέρνησή του να εκδίδουν πλαστές ταυτότητες σε Αλβανούς, προκειμένου να ψηφίσουν το κόμμα του. Μάλιστα, η υπουργός Εσωτερικών των Σκοπίων, Γιανκουλόσκα  παρουσιάζεται σε μια συνομιλία της που υποκλάπηκε, να διευθετεί  τη μεταφορά των Αλβανών πολιτών από τη δυτική Πρέσπα με λεωφορεία στην πόλη των Σκοπίων, προκειμένου να τους παρασχεθούν ψευδείς ταυτότητες για να ψηφίσουν τον Γκρούεφσκι, σημειώνει η ‘Tema’.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr