Σκόπια: Ετοιμάζεται ποινική δίωξη κατά Ζόραν Ζάεφ για αποκάλυψη κρατικών μυστικών




Απρίλιος 2, 2015.

Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, προβλέπονται – όπως σημειώνει το δημοσίευμα- από το άρθρο 317 του ποινικού κώδικα «αποκάλυψη κρατικών μυστικών». Και για το έγκλημα αυτό τιμωρείται ο δράστης με φυλάκιση 10 ετών, γράφει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων, Ρεπούμπλικα.


 Οι κατηγορίες προέρχονται από το υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο υπουργός είναι η Γκορντάνα Γιανκουλόφσκα, για την οποία οι αποκαλύψεις των ηχογραφημένων τηλεφωνικών συνομιλιών που παρουσίασε ο Ζόραν Ζάεφ αποτέλεσαν κύριο θέμα διαφθοράς,  στα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

 Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «η κατηγορία είναι πεντακάθαρη και το δίκαιο περί των διαβαθμισμένων πληροφοριών, όπως  λέει το άρθρο 8 «η δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων  πληροφοριών επιπέδου κρατικών μυστικών θέτει σε ανεπανόρθωτη  βλάβη τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας».

Το δελτίο τύπου του υπουργείου Εσωτερικών σημειώνει ότι  με τις αποκαλύψεις του,  ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος- SDSM, Ζόραν Ζάεφ, έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις στα θεσμικά όργανα του κράτους, που αποτελούν στρατηγικό συνεργάτη του κράτους.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr