Διαμαρτυρία Τουρκίας σε Βουλγαρία για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων




Απρίλιος 26, 2015.

Στις 25 Απριλίου του τρέχοντος έτους,  ο πρέσβης της Βουλγαρίας στην Άγκυρα προσκλήθηκε σε συνάντηση στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την απόφαση της Βουλγαρικής Εθνικής Συνέλευσης, να αναγνωρίσει, ως  Γενοκτονία,  τη μαζική εξόντωση των Αρμενίων, κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,  από το 1915 έως το 1922, όπως αναφέρει το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών.


Η τουρκική πλευρά προέβαλε τις απόψεις της  στα γεγονότα, που οδήγησαν το βουλγαρικό κοινοβούλιο στην απόφαση της, καθώς και τις συνέπειες που, ενδεχομένως,  έχει αυτή η αναγνώριση.

Σε απάντηση, ο πρέσβης της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Τουλέσκι, διευκρίνισε  τη φύση και το νόημα της αναγνώρισης, που εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλγαρική Εθνική  Συνέλευση και το γεγονός ότι δεν στρέφεται εναντίον της σύγχρονης Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Η βουλγαρική πλευρά υπογραμμίζει την προθυμία της να αναπτύξει διμερείς σχέσεις, επί ίσοις όροις, σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος και θα εργασθεί με συνέπεια προς την κατεύθυνση αυτού του στόχου.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr