Αλβανικό δημοσίευμα: Ο Βαγγέλης Ντούλε με τον μητροπολίτη Κόνιτσας




Στη φωτογραφία  με κόκκινους αριθμούς είναι 1. Ο Βαγγέλης Ντούλε, 2. Ο μητροπολίτης  Σεβαστιανός και 3. Ο επικεφαλής της ΣΦΕΒΑ.

Απρίλιος 17, 2015.

 Αλβανικό δημοσίευμα εν όψει της προεκλογικής περιόδου των δημαρχιακών εκλογών του Ιουνίου,   φιλοξενεί σήμερα φωτογραφία του προέδρου του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βαγγέλη Ντούλε, που τραβήχτηκε στις αρχές του 1990 που τον δείχνει με τον μητροπολίτη Κόνιτσας, Σεβαστιανό.


Γράφει συγκεκριμένα: 

«Ο Βαγγέλης Ντούλε στις αρχές του 1990, είχε τακτικές επαφές με τον Μητροπολίτη της Κόνιτσας, τον Σεβαστιανό, έναν φανατικό αντι-αλβανό και ιδρυτή της Φοιτητικής Ένωσης ΣΦΕΒΑ για την απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου και  της  ΠΑΣΥΒΑ (Πανελλήνιος Σύλλογος Βορειοηπειρωτικού αγώνα).

Ο Ντούλε είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο του υποκαταστήματος ΣΦΕΒΑ Θεσσαλονίκης, Grigori Drigoja, ο οποίος ήταν ο διοργανωτής των  εξτρεμιστικών ομάδων των φοιτητών για την προσάρτηση στην Ελλάδα της νότιας Αλβανίας.


Η φωτογραφία που παρουσιάζεται είναι του 1992 και είναι πιθανόν να λήφθηκε στη Θεσσαλονίκη,  σε αυτήν είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος του αλβανικού Κοινοβουλίου, κ. Βαγγέλης Ντούλε, που δείχνει τη θέση του στην οργάνωση ΣΦΕΒΑ, γράφει η αλβανική Lajm, που δημοσιεύει  υλικό από του  A.Llalla.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr