Σκόπια: “Πολλές ασάφειες στο περιστατικό με τους Ουτσεκάδες”




Απρίλιος 23, 2015.

Σκόπια.

Δύο ημέρες μετά την υποτιθέμενη εισβολή 40 ενόπλων μασκοφόρων ανδρών στο χωριό Γκοσίντσε, στο βόρειο τμήμα του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM, κατά την οποία παρενοχλήθηκαν και απειλήθηκαν τέσσερις αστυνομικοί  που βρίσκονταν σε υπηρεσία,  η υπόθεση δεν είναι σαφής για το τι ακριβώς συνέβη, αν και έγινε ανάληψη ευθύνης για λογαριασμό του UCK, σημειώνει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων.


Μάλιστα, κάποιοι υποστηρίζουν ότι ήταν μια τρομοκρατική επίθεση, παρόμοια με εκείνη του 2001, άλλοι πιστεύουν ότι η προβαλλόμενη εκδήλωση ακολουθείται με μια σειρά ασαφών γεγονότων και αντιφάσεων, καθώς και η αντίδραση των αρμοδίων αρχών δεν ήταν λιγότερο παράξενη.

Από τη στιγμή της εισβολής στο χωριό, στις δύο η ώρα μετά τα μεσάνυχτα, το βράδυ της Δευτέρας προς την Τρίτη, όπως αναφέρθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών των Σκοπίων, έχουν γίνει μπλόκα στην περιοχή, μετά την παρέλευση τουλάχιστον 12 ωρών από το περιστατικό κάτι που εγείρει ερωτήματα στους εμπειρογνώμονες.

Επιπλέον, σε δήλωση του υπουργείου Εσωτερικών χθες, υποστηρίχτηκε ότι ένας από τους επιτιθέμενους τραυμάτισε αστυνομικό ο οποίος διακομίστηκε σε ιατρικό κέντρο στο Κουμάνοβο για θεραπεία. Οι θεράποντες γιατροί αρνήθηκαν ότι νοσηλεύτηκε άτομο από την περιοχή Γκοσίντσε και μάλιστα αστυνομικός.

Οι ασάφειες και οι αμφισβητήσεις αναφέρθηκαν από τον καθηγητή Βλαντίμιρ Πιβοβάροφ και τον πρόεδρο της ΜΚΟ «Πολιτική», Jabir Derala,  οι οποίοι με δηλώσεις σε σλαβικά μέσα και αλβανικά μέσα των Σκοπίων, δυσπιστούν  για το γεγονός στο βόρειο τμήμα της χώρας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr