Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε για «Γενοκτονία των Αρμενίων»- Αντίδραση Τουρκίας



 
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το Καζακστάν- που επισκέπτεται- κατέκρινε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Απρίλιος 16, 2015.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Πέμπτης, 16 Απριλίου,  να αποκαλέσει  τις σφαγές των Αρμενίων του 1915 ως Γενοκτονία, λίγες ημέρες μετά τη χρήση της λέξης αυτής από τον Πάπα Φραγκίσκο,  έφερε αντιδράσεις στην τουρκική ηγεσία, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέρριψε την απόφαση αυτή με την οποία «αποφασίστηκε να αποκαλέσει τα γεγονότα του 1915 ως γενοκτονία», λέγοντας ότι είναι ‘άκυρη’, προσθέτοντας ότι «προσωπικά θα την αγνοήσω εντελώς», μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη στο Καζακστάν.

«Αυτό το είδος των αποφάσεων που λαμβάνονται από την εκμετάλλευση των Αρμενίων είναι αντανάκλαση της εχθρότητας εναντίον της Τουρκίας. Όλες αυτές οι αποφάσεις είναι άκυρες για εμάς», είπε ο Ερντογάν προσθέτοντας «όσοι προσπαθούν να κάνουν να δεχθεί η Τουρκία τα πράγματα ως γενοκτονία, αυτό που σε καμιά περίπτωση δεν έλαβε στη χώρα, σαν να ήταν μια πραγματικότητα, εργάζονται μάταια».

Το τουρκικό κράτος γνωμοδοτεί ότι εφόσον δολοφονίες προκλήθηκαν τόσο σε Αρμενίους όσο και σε Τούρκους στον πόλεμο του 1915, τα γεγονότα αυτά δεν αποτελούν ‘γενοκτονία’, όπως γράφει τη τουρκική εφημερίδα «Bugün».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr