Βουδαπέστη: Συνάντηση Κοτζιά- Ποπόσκι






Απρίλιος 7, 2015.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Εξωτερικών του νοτιοσλαβικού κράτους-FYROM, Νίκολα Ποπόσκι,   στο περιθώριο της συνεδρίασης, σχετικά με την ενεργειακή ασφάλεια που πραγματοποιείται στη Βουδαπέστη.


Σύμφωνα με το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, αυτή είναι δεύτερη συνάντηση του Κοτζιά με τον Ποπόσκι, μετά την άτυπη συζήτησή τους στις αρχές Μαρτίου στη Ρίγα, όταν οι δύο τους συνομίλησαν για τις σχέσεις των δύο πλευρών, καθώς και το ζήτημα της ονομασίας του σλαβικού κράτους.

Στην προηγούμενη συνάντησή τους, οι δύο υπουργοί επανέλαβαν τις θέσεις των χωρών τους σχετικά με τη διαφορά και τις κόκκινες γραμμές τόσο της Ελλάδας, όσο και των Σκοπίων, συζητώντας ότι είναι  αναγκαίος ένας ανοικτός διάλογος για να ανοίξει η ευρωπαϊκή προοπτική στη χώρα.

Είναι αμφίβολο,  εάν η συνάντηση αυτή  έφερε κάτι θετικό,  και αν συζήτησαν για τον κατάλογο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, που έχει ανακοινώσει η Αθήνα για να παραδώσει  τον Απρίλιο στην κυβέρνηση του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM, σύμφωνα με τα στοιχεία του δημοσιεύματος.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr