Η Ελλάδα ζητά € 279 δις για πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία




Απρίλιος 7, 2015.

«Η Ελλάδα ζήτησε από τη Γερμανία να πληρώσει € 279 δισεκατομμύρια ως αποζημίωση,  για ανθρωπιστικές και υλικές καταστροφές από τη ναζιστική κατοχή της χώρας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε χθες ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μαρούδας, σημειώνει το “24vesti”, σε σχετικό άρθρο για την Ελλάδα.


Σημειώνεται ότι πολλοί Έλληνες πολίτες  με διάφορες πρωτοβουλίες τις τελευταίες δεκαετίες  είχαν ζητήσει επανειλημμένα την καταβολή των στρατιωτικών επανορθώσεων, αλλά καμία κυβέρνηση στην Αθήνα, δεν αποτίμησε με ένα συγκεκριμένο ποσό τις καταστροφές που προκλήθηκαν.

Την περασμένη εβδομάδα, στη Βουλή των Ελλήνων, διαμορφώθηκε υπεύθυνη επιτροπή για τις αποζημιώσεις από το Βερολίνο,  στις οποίες έχουν ενσωματωθεί, ένα  κατοχικό δάνειο της Ελλάδας προς τη ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του πολέμου καθώς και τα κλεμμένα αρχαιολογικά αντικείμενα,  από τη χώρα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr