Το προσδόκιμο ζωής στη Ρωσία αυξήθηκε




Απρίλιος 14, 2015.

Σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής προστασίας, Αλεξέι Βοβτσένκο το προσδόκιμο ζωής έχει παρουσιάσει σχετική αύξηση στη Ρωσία.


«Το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί, και αυτό αποτελεί μια ένδειξη της ποιότητας των συνθηκών διαβίωσης των Ρώσων», είπε ο υφυπουργός σύμφωνα με την εφημερίδα  ‘Βίζγκλιαντ’-«Взгляд».

Σύμφωνα με τον Βοβτσένκο ο μέσος όρος για τους άνδρες είναι 70,9 χρόνια και για τις γυναίκες 76,5 χρόνια και η αύξηση αυτή έχει να εμφανισθεί από το 1961.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε πει ότι σε αντίθεση με της εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών για μείωση του πληθυσμού της Ρωσίας στα 136 εκατομμύρια, αντίθετα ο πληθυσμός της έφθασε στα 144 εκατομμύρια ανθρώπους.

Επίσης, σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της Ρωσίας, Βερόνικα Σκβόρτσοβα, το μέσο προσδόκιμο ζωής στη Ρωσία αυξήθηκε το 2014 κατά οκτώ μήνες.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr