Ο αντίπαλος του Ερντογάν- Φετουλάχ Γκιουλέν βραβεύτηκε με Διεθνές Βραβείο Ειρήνης




Απρίλιος 14, 2015.

Ατλάντα.
 
Ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία στον κόσμο, το Βραβείο Ειρήνης 2015, «Gandhi-King-Ikeda- Peace Award», απονεμήθηκε στον ιεροκήρυκα του Ισλάμ, Φετουλάχ Γκιουλέν- Fethullah Gülen, για την υπηρεσία του στην ανθρωπότητα.


Η απονομή έγινε το  διεθνές παρεκκλήσι  του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ του νεότερου στο Κολέγιο Μόρχαουζ της Ατλάντα, σε αναγνώριση της δια βίου αφοσίωσής του στην προώθηση της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το παρεκκλήσι, από το 2001,  απονέμει  βραβεία σε όποιον οικοδομεί την ειρήνη παγκοσμίως.

Προηγούμενοι ηγέτες οι οποίοι έγιναν αποδέκτες αυτών των βραβείων είναι όπως ο Νέλσον Μαντέλα, η Ρόζα Πάρκς, ο Άντριου Γιανγκ και ο Αρχιεπίσκοπος Desmund M. Tutu.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν,  σύμφωνα με την ανακοίνωση της βράβευσης,  έχει αφιερωθεί στην εξυπηρέτηση των συνανθρώπων του.

«Ως ιεροκήρυκας και δάσκαλος άνοιξε σχολεία σε μέρη όπως το Ιράκ, παρά την απειλή του ‘ισλαμικού κράτους’ και παρέχει ευκαιρίες για εκπαίδευση, σχολεία στη Νιγηρία για την εκπαίδευση των κοριτσιών, στο Αφγανιστάν με γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται  υπηρετώντας  τον άνθρωπο, ακόμη και σε άθλιες συνθήκες, όπως είναι τα μέρη της Σομαλίας και το Σουδάν και παρά την οικονομική δυσπραγία έχει δωρίσει μέσω των εκπαιδευτηρίων του ικανά χρηματικά ποσά για φιλανθρωπικούς σκοπούς για τη μόρφωση των νέων».

Το βραβείο ειρήνης «Γκάντι- Κινγκ- Ικέντα»  έχει το όνομα του Ινδού Μαχάτμα Γκάντι,  του χριστιανού από τις ΗΠΑ, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ του Νεότερου και του Νταϊσάκου Ικέντα , ιάπωνας βουδιστής, που και οι τρεις με συνέπεια στην ηθική με τις φιλοσοφικές τους αναφορές σε παγκόσμια εμβέλεια και την επιρροή τους, χρησίμευσαν ως πηγή έμπνευσης για όλους του πολίτες του κόσμου.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr