Ιράκ: Αντιστασιακή ομάδα σκότωσε ηγέτη- κλειδί του ισλαμικού κράτους




Απρίλιος 23, 2015.

Ένοπλη ομάδα αντίστασης που πολεμά την οργάνωση του ισλαμικού κράτους, προέβη σε επίθεση κατά ομάδας τζιχαντιστών στην πόλη της Μοσούλης, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον στρατιωτικό επικεφαλής του  αποκαλούμενου ‘χαλίφη’ του ισλαμικού κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.


«Ειδική ομάδα του  ‘ Κινήματος των Ελεύθερων Αξιωματικών’ σκότωσε τον Ουισάν Κανάν, στρατιωτικό βοηθό του Μπαγκντάντι, στη γειτονιά Αλ Φαϊσαλάχ της Μοσούλης», ανέφερε το Μοχάμαντ Μπαχάι, μέλος του ‘ Κινήματος των Ελεύθερων Αξιωματικών’, όπως γράφει η πύλη «Αλ Χαντάθ» την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον Μπαχάι, ο Κανάν ήταν ένας από πιο εξέχοντες στρατιωτικούς ηγέτες του ισλαμικού κράτους στη Μοσούλη και είχε υπηρετήσει ως ηγέτης με την Αλ Κάιντα.

Ο Μπαχάι, ισχυρίστηκε ότι ο Κανάν είχε συλληφθεί από τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ το 2010, και μετά την απελευθέρωσή του είχε ενταχθεί στην τρομοκρατική οργάνωση που δρα στη Συρία «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» και κατόπιν εντάχθηκε στο ισλαμικό κράτος.

Το ‘Κίνημα των Ελεύθερων Αξιωματικων’, ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2014 από 490 πρώην αξιωματικούς του καθεστώτος Μπάαθ, προκειμένου να αντιμετωπίσει του τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους στο Ιράκ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr