Κύπρος: Αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα η συνάντηση Αναστασιάδη- Ακιντζί






Απρίλιος 29, 2015.

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Μουσταφά Ακιντζί,  του νέου προέδρου των τουρκοκυπρίων, με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, αναβλήθηκε μέχρι την επόμενη εβδομάδα, από την Παρασκευή που είχε προγραμματισθεί, όπως δήλωσε η κυπριακή κυβέρνηση την Τετάρτη, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.


Ο Ακιντζί, ένας μέτριος αριστερός, που αναδείχθηκε στην ηγεσία των τουρκοκυπρίων την περασμένη εβδομάδα, έχει υποσχεθεί να ξαναρχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες και να σταματήσει το χωρισμό του νησιού, που έγινε κατά την τουρκική εισβολή το 1974.

Δύο ημέρες πριν, ο Αναστασιάδης, ο οποίος ηγείται μιας διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Κύπρου, δήλωσε ότι θα εισαγάγει μονομερώς μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης για να ενισχύσει τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες διακόπηκαν  από το περασμένο έτος.

Ο κυβερνητικό εκπρόσωπος δεν έδωσε κάποιο λόγο για την αναβολή, αλλά είπε ότι η συνάντηση θα λάβει χώρα κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr