“Die Welt”: Η Σερβία στη δίνη του μεγάλου Σλαβικού αδελφού




Απρίλιος 12, 2015.

Βερολίνο.

 Η γερμανική εφημερίδα “Die Welt” σε άρθρο της για τη Σερβία αναφέρει ότι η χώρα βρίσκεται  στη δίνη του μεγάλου Σλαβικού αδελφού», επισημαίνοντας ότι η χώρα επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η διάθεση των Σέρβων για ένταξη στην ΕΕ είναι διαφορετική και ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είναι ο πιο αγαπημένος  τους, πολιτικός.


Σε ένα εκτενές άρθρο, η γερμανική εφημερίδα – όπως σημειώνει το Tanjug- αναφέρεται στη βοήθεια της ΕΕ για τις καταστροφές στη Σερβία από τις πλημμύρες και ότι η σερβική κυβέρνηση αποφάσισε να χτίσει ένα οίκημα στο οποίο να αναφέρεται ποιος βοήθησε τη Σερβία στο πρόβλημα που είχε. 

Ο λόγος είναι ότι « πολλοί άνθρωποι εδώ, πιστεύουν ότι πάνω από όλα βοήθησε η Ρωσία στην αποκατάσταση των καταστροφών και ότι τα χρήματα και οι πρώτες ύλες που βοήθησαν το Βελιγράδι ήταν από τη  Ρωσία, το μεγάλο αδελφό που στέκεται στο πλευρό τους σε περίπτωση που έρχεται σε αντίθεση με το Κοσσυφοπέδιο και σε κάθε σοβαρό ζήτημα», σημειώνει η “Die Welt”.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο Πούτιν άρχισε να οικοδομεί την Ευρασιατική Ένωση και το δημοσίευμα αναρωτιέται που η Σερβία θα τείνει. Προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ή την Ευρασιατική Ένωση καθώς το ερώτημα θα μπορούσε να  κλιμακωθεί με το ζήτημα της Ουκρανίας.

«Κρίνοντας από τη σημερινή κυβέρνηση, τότε η απάντηση είναι σαφής, τουλάχιστον επίσημα. Για την Ευρωπαϊκή Ένωση ο επικεφαλής της κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς έχει τονίσει επανειλημμένα ότι η χώρα μέχρι το 2020, επιθυμεί να ενταχθεί στην ΕΕ», γράφει η “Die Welt”, και προσθέτει «ωστόσο η διάθεση των Σέρβων να ενταχθεί  την ΕΕ ποικίλλει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ενώ μόνο το 44 % των Σέρβων επιθυμεί την ένταξη στην ΕΕ».

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr