H Σερβία αγοράζει δύο ρωσικά ελικόπτερα και διευρύνει τη συνεργασία της






Απρίλιος 17, 2015.

Μόσχα.

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Μπράτισλαβ Γκάσιτς μίλησε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μόσχα με το Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σάιγκου για την αγορά δύο στρατιωτικών ελικοπτέρων, για τη στρατιωτική –οικονομική συνεργασία και την στρατιωτική εκπαίδευση των σερβικών ενόπλων δυνάμεων.


Ο Γκάσιτς, ο οποίος βρίσκεται στη Μόσχα για τη διάσκεψη της Διεθνούς Ασφάλειας, δήλωσε στην πύλη Σπούτνικ ότι με τον Σάιγκου συζήτησαν θέματα εκπαίδευσης πυροτεχνουργών, την αποστολή 56 μελών του Στρατού της Σερβίας που θα αποσταλούν φέτος  για σπουδές σε στρατιωτικά ιδρύματα του ρωσικού στρατού.

Όπως αναφέρθηκε από την ηλεκτρονική πύλη , ο Σάιγκου στη συνάντηση με τον Γκάσιτς δήλωσε ότι η Ρωσία βλέπει τη Σερβία ως έναν αξιόπιστο εταίρο στο στρατιωτικό-τεχνικό τομέα.

«Θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι βλέπουμε τη Σερβία ως παλιό, καλό, αξιόπιστο και προβλέψιμο εταίρο. Η φιλία μας συνδέεται με την κοινή ιστορία, κοινές μνήμες και πράξεις των προγόνων μας», είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Υπενθυμίζεται- σύμφωνα με το Tanjug- ότι από τις 16 ως τις 17 Απριλίου, λαμβάνει χώρα στη Μόσχα, διάσκεψη για τη διεθνή ασφάλεια στο ξενοδοχείο «Ουκράνια» και κύριο θέμα του συνεδρίου είναι «Παγκόσμια Ασφάλεια- προκλήσεις και προοπτικές».

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr