Βουλγαρία: Ο πρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος θα διαμαρτυρηθεί στα Σκόπια




Μάιος 16, 2015.

Ο πρόεδρος του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Σεργκέι Στάνισεφ, μαζί με τους ευρωβουλευτές Φλεκενστάιν Κνούθ και Ρίτσαρντ Χόβιτ θα συμμετάσχουν στην πολιτική διαμαρτυρία κατά του Νίκολα Γκρούεφσκι την Κυριακή στα Σκόπια.


«Το κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ανησυχεί βαθύτατα για την κλιμάκωση των εντάσεων στα Σκόπια. Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της χώρας αυτής για ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, έχουμε πιέσει για το κράτος δικαίου, την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Ως φίλοι και εταίροι έχουμε εκφράσει τις ανησυχίες μας σχετικά με την τρέχουσα πολική κατάσταση.

Ωστόσο, η κυβέρνηση των Σκοπίων, δεν έχει καταφέρει τίποτε  και όπως δημοσιοποίησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει γίνει κατάχρηση της εξουσίας σε πολλούς τομείς», δήλωσε ο Στάνισεφ σε γραπτή ανακοίνωσή του.

Ο πρόεδρος του Κόμματος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών πρόσθεσε ότι η συνεχιζόμενη αδράνεια δημιουργεί αμφισβητήσεις για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης των Σκοπίων για μεταρρυθμίσεις και στροφή της χώρας στις δημοκρατικές αρχές και αξίες και υπονομεύει την πρόοδο της χώρας προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr