Σκόπια: Η κυβέρνηση αποζημιώνει αστυνομικούς και κατοίκους




Μάιος 12, 2015.

Από € 70 χιλιάδες θα λάβουν οι οικογένειες των αστυνομικών που σκοτώθηκαν, από 13 έως 40 χιλιάδες  οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν, από 5 έως 10 χιλιάδες ο κάθε αστυνομικός που έλαβε μέρος στη δράση και από € 1.600 θα λάβει κάθε οικογένεια της οποίας καταστράφηκε το σπίτι, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.


Σε κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες αποφασίσθηκε η αποζημίωση όλων των ζημιών που συνδέονται με το περιστατικό στο Κουμάνοβο. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και Αλβανοί υπουργοί του DUI.

Στην απόφαση που ελήφθη προβλέπεται αποζημίωση από  10 χιλιάδες ευρώ σε κάθε επαγγελματία στρατιώτη που έλαβε δράση στο Κουμάνοβο, καθώς το ίδιο ποσό θα λάβουν και τα μέλη των μονάδων Ελικοπτέρων που έδρασαν στην περιοχή.

Ενώ ένα μισθό επιπλέον θα λάβουν οι γιατροί που βοήθησαν τους τραυματίες αστυνομικούς από την επιχείρηση στο Κουμάνοβο.

Αποζημιώσεις των οικογενειών



Όσον αφορά τα κατεστραμμένα σπίτια σχεδιάζεται μια μικρή αρχική υποστήριξη με μόνο € 1.600 , ενώ σχηματίσθηκε επιτροπή για να αξιολογήσει τις διάφορες υλικές ζημιές στους κατοίκους και τις οικογένειες  που τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια της δράσης.

Η Επιτροπή μέσα σε 7 ημέρες θα αξιολογήσει τις καταστροφές και θα υποβάλει υπόμνημα στην κυβέρνηση. Η επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους της κυβέρνησης και από το δήμο του Κουμάνοβο.

Η κυβέρνηση φέρεται να έχει αποφασίσει να αντισταθμίσει με το 100 τοις εκατό της εκτιμώμενης ζημίας. Οι οικογένειες οι οποίες έχουν μείνει άστεγες, θα τους εξασφαλισθεί διαμονή, ενώ μέχρι να γίνει η αποκατάσταση των κατοικιών θα λαμβάνουν οικονομική αποζημίωση για την πληρωμή ενοικίου.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr