Αλβανός αναλυτής κατηγορεί τα Σκόπια για ‘σλαβισμό’ της κοινωνίας




«Τα ΜΜΕ στα Τίρανα υποστηρίζουν τον εκσλαβισμό των Αλβανών στα Σκόπια»

Μάιος 30, 2015.

Ο αρθρογράφος και αναλυτής Νιγιάζι Μουχαμέντι- Nijazi Muhamedi,  επικρίνει τα μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας που με την δημοσιότητα, χωρίς φειδώ, για την πολιτική κρίση στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, βοηθούν τους πολιτικούς της χώρας αυτής στην οικοδόμηση ενός έθνους πολιτικά σλαβικού (κείμενο: kombit politik sllav).


Σημειώνει ο αρθρογράφος: « Οι ‘βόμβες’ του Ζάεφ ταράζουν  καθημερινά  ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης στα Τίρανα και αυτό γίνεται χωρίς φειδώ, χωρίς να γίνεται προσπάθεια αντιμετώπισης την  ενορχηστρωμένης πολιτικής για σλαβοποίηση (behen sllave) της πολιτικής σκηνής  στα Σκόπια».

Ο ίδιος θα σημειώσει ότι η αντιπολίτευση έχει ρίξει τα πυρά της προς την κυβέρνηση και αδιαφορεί εάν οι Αλβανοί δεν είναι «ίσοι πολίτες» και  με τον τρόπο αυτόν η πολιτική επικεντρώνεται στο σλαβικό στοιχείο, χωρίς να γίνεται μνεία για τα δικαιώματα των Αλβανών στη χώρα.

«Οικοδομείται ένα έθνος σλαβικό (kombit sllav), όπως το είχε προβλέψει ο Στάλιν και το συνέχισε ο Ράνκοβιτς. Οι βόμβες του Ζάεφ δεν μιλούν για τους Αλβανούς, αλλά μόνο για τη σλαβική κοινωνία», γράφει ο Αλβανός αναλυτής στα Τίρανα.

Η αντίδραση του Μουχαμέντι προήλθε- σημειώνει το δημοσίευμα- από τη συνέντευξη που έδωσε ο Ζόραν Ζάεφ στην ‘Vizion Plus’ των Τιράνων, όπου μοναδικό του μέλημα φάνηκε ότι ήταν η οργάνωση του «μακεδονικού» έθνους και της (σλαβικής) κοινωνίας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr