Οι Άραβες αμφισβητούν τη συνδρομή των Αμερικανών κατά του Ισλαμικού κράτους




Μάιος 24, 2015.

Στην Κοινή Υπουργική Συνάντηση του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Ντόχα την Κυριακή, συζητήθηκε η κατάσταση στο Ιράκ, τη Συρία, την Υεμένη και τη Λιβύη και αναζητήθηκαν τρόποι για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης από τη Λιβύη προς τις ευρωπαϊκές ακτές.


Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Χαλίντ αλ Ατίγια σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την υπεύθυνο των εξωτερικών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φεντερίκα Μοντεγκερίνι, δήλωσαν ότι συμπαραστέκονται με τη Σαουδική Αραβία στις δράσεις κατά της τρομοκρατίας που έχει ως στόχο ‘τη διάδοση της σεκταριστικής  βίας’.

Ο Χαλίντ αλ Ατίγια, από την άλλη πλευρά, όπως σημειώνει το δημοσίευμα της «hath alyoum», ανέφερε ότι η διεθνής εκστρατεία με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, εναντίον του ‘ισλαμικού κράτους’ έχει αποτύχει, και αυτό έγινε σαφές από την πρόοδο που έχει το ισλαμικό κράτος με κέρδη σε μάχες τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι «Ο συνασπισμός δεν έχει σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις, αλλά αυτές από μόνες τους δεν είναι ικανές να σταματήσουν το ισλαμικό κράτος».

Ο αλ Ατίγια κατά τη συνέντευξή με την Μογκερίνι, τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα «για την προώθηση και την επιτάχυνση του διαλόγου στο Ιράκ και τη Συρία, και να βρεθεί ένας τρόπος να σωθούν οι Σύριοι, που βρίσκονται μεταξύ της τυραννίας του καθεστώτος και της βαρβαρότητας των τρομοκρατών»,  όπως είπε χαρακτηριστικά.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr