Η Βουλγαρία κατηγορηματικά αντίθετη για Ομοσπονδία στα Σκόπια




Μάιος 29, 2015.

Σόφια.
Τα Σκόπια έχουν την υποστήριξη της Βουλγαρίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και προτρέπει σε επίλυση της κρίσης με δημοκρατικό τρόπο, ενώ αντιτίθεται σε σχέδια για μετατροπής τους σε Ομοσπονδία.


«Είμαστε απόλυτα ενάντια σε κάθε έννοια για Ομοσπονδία στη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, μετά τη συνάντηση  που είχε, στο πλαίσιο του Υπουργικού Συμβουλίου, με τον αρχηγό της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.

«Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πρέπει να βρουν μια κοινή γλώσσα, του διαλόγου, όπως απαιτεί και η ΕΕ. Δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις των Σκοπίων, αλλά φοβόμαστε ότι υπάρχει πολιτική κρίση που φθάνει έως τα σύνορά μας. Είναι ένας λαός που βρίσκεται πλησιέστερα (συγγενεύει)  με τη Βουλγαρία», δήλωσε ο Μπορίσοφ.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο υπουργός Εξωτερικών Ντάνιελ Μίτοφ και ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, Γιανάκι Στόιλοφ.

«Η Βουλγαρία είναι ένα πολύ καλός φίλος της χώρας μας», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ και τόνισε τη φιλική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Πρόσθεσε ότι κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στα Σκόπια με ειρηνικό τρόπο.

«Ευχαριστώ τους εκπροσώπους της Βουλγαρίας, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού, καθώς και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα για τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για εξεύρεση λύσεων μέσω του διαλόγου στη χώρα μας. Η θέση μας είναι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και μέσα από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα προσπαθούμε να βρούμε μια λύση στην κρίση, γιατί αυτό που συμβαίνει επηρεάζει το σύνολο της περιοχής», είπε ο Ζάεφ, σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr