Το Ισραήλ δημιουργεί εργοστάσιο αεροσκαφών στη Γεωργία




Μάιος 5, 2015.

Μετά από τρεις μήνες στη Γεωργία, θα ξεκινήσει την κατασκευή μιας σύγχρονης υψηλής τεχνολογίας εργοστασιακής μονάδας παραγωγής αεροσκαφών.


Το έργο θα πραγματοποιηθεί από την ισραηλινή εταιρεία Elbit Cyclone- θυγατρικής της Elbit Systems σε συνδυασμό με δημόσια κεφάλαια.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας της Γεωργίας, Γκιόργκι Κβιρικασβίλι, η κατασκευή της μονάδας έχει προγραμματισθεί για την Τιφλίδα, κοντά στο αεροδρόμιο. Το κόστος του έργου εκτιμάται στα 85 εκατομμύρια δολάρια.

«Αυτή η μονάδα είναι μια εταιρεία αεροσκαφών που θα ασχολείται μόνο με την παραγωγή ανταλλακτικών αεροσκαφών σε κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες», ανέφερε ο Κβιρικασβίλι, στο « Georgia on line».

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει, επίσης, ότι η Γεωργία έχει προηγουμένως αγοράσει από την Elbit Systems Ltd την παραγωγή συστημάτων άμυνας- drone. Ωστόσο, πριν από το 2008, η παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών με τον πόλεμο στη Γεωργία, σταμάτησε.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr